”Overenskomstforhandlinger” på butiksområdet med NNF er udsat

Danske Slagtermestre mødtes i denne uge med Fødevareforbundet NNF for at forhandle om fornyelse af parternes fælles butiksoverenskomst.

 

- Det blev en skuffende oplevelse. Forbundet viste sig uvilligt til at forhandle og ville kun drøfte, hvordan vi konkret kan implementere den ”skitse”, som er lagt af de store i de såkaldte ”gennembrudsoverenskomster”. Så det er en overdrivelse at sige, at vi har haft overenskomstforhandlinger, siger formanden for Danske Slagtermestre, Leif Wilson Laustsen, der udtrykker en markant kritik af den forhandlingstaktik, som forbundet har lagt for dagen.

 

– Det er simpelthen ikke godt nok, og en hån mod den danske model, udtaler Leif Wilson Laustsen og fortsætter:

- Vore deltagere oplevede en stor utilfredshed med den behandling, vi fik under forhandlingerne med NNF. Jeg håber, at NNF bruger de næste tre år på at udtænke en anden og mere fremadrettet forhandlingsstrategi, siger han og udtaler samtidig en kritik af de store arbejdsgiverforeninger:

- I det afgørende gennembrud fra februar viste DI sig fra en meget gavmild side, og alt, hvad de gav, bliver vi også nødt til at give, også selv om alt er forandret siden da på grund af coronavirus. Det er stærkt frustrerende, lyder det videre fra formanden.

 

Danske Slagtermestre har en række ønsker til en ny overenskomst, men dem ønskede Fødevareforbundet ikke at drøfte under mødet.

 

Forhandlingerne er nu udsat til på ubestemt tid.

 

Yderligere oplysninger: Formand Leif Wilson Laustsen, tlf. 23 25 14 06

Danske Slagtermestre | Poppelvej 83 - 5230 Odense M | CVR: 40315918 | Tlf.: 66 12 87 30 | Fax 66 12 87 94 | dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY