DSM MENER

januar 21, 2016

2016 – et år med muligheder

 

Af direktør Torsten Buhl, FødevareDanmark

 

Når et år rinder ud, er det en god skik at se tilbage på det og se, hvad der skete, og hvad vi kan lære af det. Ligeledes er det en sund tradition at se fremad, når et nyt år er begyndt – altså at gøre sig forestillinger om, hvad året mon bringer, og hvilke planer man bør have i den forbindelse.

 

2015 var et særdeles begivenhedsrigt år for adskillige af de organisationer, der beskæftiger sig med fødevarer. Det gælder f.eks. Danske Slagtermestre, som kunne fejre 100 års jubilæum og gjorde det med stor festivitas og en meget flot jubilæumsbog. Det var dejligt at genopfriske en glorværdig fortid, men også at glæde sig over, at organisationen havde støbt et bæredygtigt fundament til en lovende fremtid for både sig selv og store dele af den øvrige fødevaresektor. Her tænker jeg naturligvis på initiativet til at danne FødevareDanmark – et initiativ, som var blevet muligt, fordi Danmarks Fiskehandlere havde valgt at flytte ind i huset i Odense, hvor i forvejen også Ostehandlerforeningen for Danmark boede. Siden kom endvidere den nystiftede forening SMV Fødevarer til. Dermed blev der skabt en bredde, som langt bedre sikrer organisationerne – og dermed jo medlemsvirksomhederne - en fremtid; og det vel at mærke på en måde, som også sikrer brancheorganisationerne en fremtid, for de er der jo stadig og har blot fået et fælles talerør, som altså både er en paraply(organisation) og et fundament.

 

En meget væsentlig opgave i 2016 bliver at udbygge dette fundament. Ikke at det ikke er stærkt nok i sig selv, men det vil styrke hele erhvervet, hvis de organisationer, der stiftede FødevareDanmark, får følgeskab af andre brancher inden for fødevaresektoren. Mest oplagt vil det jo være, hvis bagerne vil gøre os følgeskab under paraplyen. Det er vi da også i gode dialoger med dem om, og også andre dele af fødevaresektoren har indlysende interesse for at dyrke et interessefællesskab med andre små og mellemstore virksomheder på fødevareområdet. Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser for de muligheder, som tilblivelsen af FødevareDanmark har skabt. Det giver et enormt potentiale – men altså også nogle meget store udfordringer, hvis det skal udnyttes. Og det skal det. Alene inden for den nye forening SMV Fødevarer, der er til for små og mellemstore fødevarevirksomheder i bred forstand, er der meget store udviklingsmuligheder, og til den ende vil vi snarest ansætte en organisationskonsulent, som får til opgave at sikre, at disse muligheder opsøges og realiseres.

 

Organisationsudvikling er således et væsentligt emne for os i 2016. Men der er naturligvis også mange andre. Markedsføringssiden er således under konstant udvikling, og også her må vi mande op med endnu en medarbejder for at kunne følge med. Ikke mindst indførelsen af ”Mesterslagteren Plus”, der giver medlemmer af Mesterslagteren adgang til væsentlig mere betjening end hidtil, har skabt dette øgede behov. I Fødevareafdelingen giver bl.a. Danmarks Fiskehandlere fuld beskæftigelse – på den gode måde. Og i HR-afdelingen skaber personaleudskiftning og Foodexpo røre i gryden, og Økonomiafdelingen har travlt med det stigende antal regnskaber.

 

Summa summarum:
2016 bliver et meget spændende år, som vi er mange, der ser frem til!

Danske Slagtermestre | Poppelvej 83 - 5230 Odense M | CVR: 40315918 | Tlf.: 66 12 87 30 | Fax 66 12 87 94 | dsm@danskeslagtermestre.dk