DSM: Vi går ind for dyrevelfærdsmærket, hvis...

maj 10, 2016

Kommentar fra formand for Danske Slagtermestre, Leif Wilson Laustsen:

 

VI GÅR IND FOR DYREVELFÆRDSMÆRKET, HVIS…

Det er i dag svært for de fleste, at gennemskue hvad der ligger bag de mange mærker vi møder i butikkerne i dag. Vi tror at med det nye mærke kan vores kunder nemt guide sig frem til hvordan det står til med velfærden i staldene.

 

Det er en helt enkelt og god ordning, som ministeren har lanceret. Vi glæder os til at præsentere den for vores kunder i slagterbutikkerne. Jeg er overbevist om, at det bliver vel modtaget.

 

Jeg er ked af, at mærket har haft så lang og besværlig en fødsel. Meget af den kritik, der har været fremme, har ikke været saglig og har mest af alt handlet om at beskytte de nuværende mærker. Vi ser ingen problemer i at være med til at introducere det nye mærke, og vi mener ikke, at det vil forvirre forbrugerne – tværtimod. Det er de færreste i dag, der kender forskel på de mange mærker. Det nye mærke gør det markant nemmere at vælge kød fra dyr, der har haft en høj dyrevelfærd.

 

Nu når detaljerne falder på plads de kommende dage, så er det vigtigt, at det bliver til at håndtere for alle os mindre detailhandlere. Det skal være markant nemmere at administrere end det nuværende økologimærke. Det har aldrig været egnet til os små detailhandlere. Ellers kan vi ikke støtte det, udtaler Leif Wilson Laustsen.

 

Danske Slagtermestre | Poppelvej 83 - 5230 Odense M | CVR: 40315918 | Tlf.: 66 12 87 30 | Fax - | dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY