Fingrene i farsen

april 15, 2015

 

Mandag d. 13. april 2015 indbød De danske Slagermestre og Produktionsskoleforeningen til kursus på Slagtergården i Holbæk.

14 køkkenlærere fra produktionsskolerne i Holbæk, Glostrup, Greve, Korsør, Køben-havn, Lejre, Skibby og Slagelse deltog, og de fik – helt bogstaveligt – fingrene i farsen!

 

Formålet var, at give køkkenlærerne mulighed for at stifte bekendtskab med de forskellige fagområder in-denfor slagterfaget og herigennem være med til at sikre, at produktionsskolernes køkkener kan vejlede flere elever ud i praktik indenfor de forskellige job, der findes i en slagterbutik, eller bruge butikken som praktikplads i forbindelse med EGU.

 

Et praktisk udgangspunkt
Som al god produktionsskolevirksomhed var kurset tilrettelagt med et praktisk udgangspunkt. Kursisterne startede med en rundvisning på Slagtergården, der har eksisteret på stedet i mere end 100 år og som siden 1988 har været helt omlagt til økologi. Firmaet er i den tid også vokset, og har udvidet med bl.a. engrosvirksomhed. Under rundvisningen fortalte slagtermester Karsten Fruerskov Andersen engageret om hans holdning til økologi og til at producere høj kvalitet i en forholdsvis lille produktionsvirksomhed med mulighed for at lave mange af tingene selv.

 

Se mere her (PDF-fil)

 

Danske Slagtermestre | Poppelvej 83 - 5230 Odense M | CVR: 40315918 | Tlf.: 66 12 87 30 | Fax 66 12 87 94 | dsm@danskeslagtermestre.dk