PRESSEMEDDELELSE

august 11, 2015

En fødevareorganisation blev født

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen hilsede den nye organisation velkommen

FødevareDanmark

Den danske fødevarebranche har gennem årene været domineret af store organisationer, der primært taler på vegne af de største virksomheder i branchen.
”Vi mener med andre ord, at der har manglet et talerør for mange af de mindre virksomheder og butikker inden for fødevareområdet. Derfor er vi gået sammen om at stifte FødevareDanmark,” uddyber den nyudnævnte formand Leif Wilson Laustsen.


De stiftende parter af organisationen er Danske Slagtermestre, Danmarks Fiskehandlere, Ostehandlerforeningen for Danmark samt foreningen SMV Fødevarer.

”Formålet med ’FødevareDanmark’ er at skabe en samlet stemme for de små og mellemstore virksomheder og butikker inden for fødevareområdet, da deres udfordringer og prioriteringer ofte er andeledes end dem, der dominerer markedet,” fortæller Leif Wilson Laustsen.
Fødevareministeren hilser den nye organisation velkommen: ”De mindre fødevarevirksomheder bidrager til et bredere fødevareudbud, styrker konkurrencen og udfordrer de store virksomheder til at gøre det endnu bedre. Vækst i de små og mellemstore fødevarevirksomheder er vigtig for regeringen, og jeg ser frem til et konstruktivt og spændende samarbejde med den nye organisation – ikke mindst om, hvordan vi kan forbedre vilkårene for at drive fødevarevirksomhed i Danmark,” siger Eva Kjer Hansen i en kommentar i forbindelse med dannelsen af den nye organisation.


Fakta
Den nye aktører bliver talerør for mere end 500 medlemmer, der har en årlig omsætning på over 10 mia. kr.
Læs mere på denne side om FødevareDanmark: http://fodevaredanmark.dk

Yderligere oplysninger – kontakt direktør Torsten Buhl, 2127 4150 / tbu@danskeslagtermestre.dk

eller

 

Dr 2_fvd

 

Se og hør formanden for FødevareDanmark, Leif Wilson Laustsen, fortælle om den nye organisation i DR2 - her:

https://www.dr.dk/tv/se/dr2-morgen/dr2-morgen-2015-08-15

Danske Slagtermestre | Poppelvej 83 - 5230 Odense M | CVR: 40315918 | Tlf.: 66 12 87 30 | Fax - | dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY