Skuffende ny overenskomst med Fødevareforbundet NNF

marts 22, 2017

Overenskomstforhandlingerne mellem Danske Slagtermestre og Fødevareforbundet NNF om organisationernes ”butiksoverenskomst” sluttede i Forligsinstitutionen kl.01.30 natten til onsdag med en ny, treårig overenskomst.

 

Resultatet er skuffende, lyder det fra formanden for Danske Slagtermestre, Leif Wilson Laustsen.

 

- Øvelsen var i lang tid op til denne overenskomstfornyelse gået ud på at konvertere overenskomsten fra en normallønsoverenskomst til en minimallønsoverenskomst, som er konkurrencedygtig med dem, som de har i supermarkederne. Det var vi helt enige med NNF om, og derfor nedsatte vi i god tid før overenskomstens udløb en arbejdsgruppe, som skulle forberede denne konvertering. Dette arbejde forløb godt, og derfor var alt gjort klart, da selve overenskomstforhandlingerne startede i sidste uge, forklarer formanden og fortsætter:

 

- På det første møde i selve forhandlingerne kastede NNF en bombe på bordet. Nu blev det pludselig en betingelse for, at NNF ville være med til en konvertering, at vore medlemmer, dvs. arbejdsgiverne, løbende skulle overføre en masse penge til NNF til hvervning af nye medlemmer af forbundet. Ja, dybest set skulle forbundet kunne bruge pengene til hvad som helst – også til at føre sager imod os og vore medlemmer for. Oplægget var 1.000 kr. pr. ansat under overenskomsten det første år, 1.700 kr. til næste år og derefter 2.400 kr. årligt fremover, dvs. pænt over 2 mio. kr., som vore medlemmer årligt skulle forære NNF. Det kunne vi selv sagt ikke gå med til, også selv om beløbene blev lavere under forhandlingerne. Og da det var et kardinalpunkt for NNF at få penge fra vores medlemmer til at drive forbundet for, hvis de skulle gå med til en minimallønsoverenskomst, måtte projektet opgives. Derfor endte vi med en skrabet fornyelse af normallønsoverenskomsten.

 

- Jeg undrer mig over deres taktik. Det er jo spild af både vores og deres tid at indgå i et forberedende arbejde uden at gøre klart, hvad hovedbetingelsen for deres medvirken er. Så lægger man jo fra begyndelsen op til sammenbrud. Hvis dette var hensigten, må man sige, at det lykkedes. Hvis hensigten derimod var at sikre en bæredygtig overenskomst fremadrettet for slagterbutikkerne, så mislykkedes det totalt. Nu må vi se, hvad der ellers er af muligheder for at fremtidssikre butikkerne på dette område. NNF er ikke en del af løsningen. Det må vi nu atter konstatere, slutter Leif Wilson Laustsen.

 

 

Yderligere kommentarer

Formand Leif Wilson Laustsen, tlf. 23 25 14 06.

Danske Slagtermestre | Poppelvej 83 - 5230 Odense M | CVR: 40315918 | Tlf.: 66 12 87 30 | Fax - | dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY