Velkommen til fiskehandlerne!

januar 23, 2015

Af direktør Torsten Buhl

 

Siden den 1. januar har Danmarks Fiskehandlere boet på Poppelvej 83 i Odense. Her boede i forvejen Danske Slagtermestre og Ostehandlerforeningen for Danmark, og jeg kan med stor tilfredshed konstatere, at alle i husstanden er glade for det nye kollektiv. Der er selvfølgelig en masse praktiske ting, der skal ordnes i forbindelse med indflytningen, men det er vi godt i gang med, og så handler det ellers om at finde en modus vivendi for samlivet under hensyn til både behovet for opgaveløsninger og de økonomiske ressourcer. Der skal jo være sammenhæng i, hvor pengene kommer fra, men der er ingen tvivl om, at alle tre organisationer samlet set vil blive styrket af at forene kræfterne.

 

Det har også været en stor glæde at opleve den ildhu, hvormed alle i huset har engageret sig i den udfordring, som det jo altid er, når der kommer en ny beboer, og når nye arbejdsopgaver skal integreres. For nok er der mange områder, der er fælles for de tre fødevarebrancher, men fiskehandlerne kommer alligevel med nyt, bl.a. et ”sporbarhedsprojekt”, der skal gøre det muligt at spore hver eneste fisk tilbage til fangststedet med angivelse af både kutter og fangstredskab. Det er noget, som EU har fundet på, og som vi altså nu skal prøve at få til at fungere.

 

Vi er også allerede i gang med en tiltrængt opdatering af fiskehandlernes branchekode og med at se på, hvordan vi i det hele taget kan øge værdien af medlemskabet, bl.a. ved at pulje alle organisationernes medlemmer i et fælles fordelsprogram. Også på den måde vil det forhåbentlig kunne mærkes hele vejen rundt, at hele huset har fået mere pondus.
Det klart, at vi i sekretariatet har en opgave i at sørge for, at vi har den fornødne arbejdskraft til at løse det stigende antal arbejdsopgaver. Derfor har vi øget bemandingen med en medlemskonsulent, ligesom Fødevareafdelingen fra 1. februar får endnu en konsulent tilknyttet. Disse nyansættelser er i nogen grad en satsning rent økonomisk, men det har vi råd til, og jeg tror på, at det er en rigtig satsning.
Ikke mindst vor nye medlemskonsulent, seniorrådgiver Kurt Asbjørn Johannesen, er spændende i den forbindelse. Især i Danske Slagtermestre har vi vældig gode kontakter til et stort flertal af medlemmerne, takket være vore markedsføringskoncepter samt initiativer og fora for de forskellige virksomhedstyper. Men der er dog en del, som vi for sjældent er i kontakt med, og det samme gælder hos ostehandlerne. Og fiskehandlerne er jo helt nye for os i huset. Så vi har behov for at lære nogle medlemmer bedre at kende – og for, at de lærer huset bedre at kende. Det sætter vi nu ind på, og jeg håber, at alle vil tage godt imod initiativet!

 

Alt i alt er det et spændende år, vi har taget hul på. Til sommer fejrer vi 100 års jubilæum i Danske Slagtermestre, og det går ikke stille af. Vi skal finde plads til det voksende antal medarbejdere, og vi har også igangsat et projekt med at finde et nyt navn – et brand – som kan forene de tre organisationer – og gerne flere – i en fælles profil over for omverdenen, så vi kan optræde med større kraft og synlighed i den offentlige debat og i forhold til politikere og myndigheder. Det hele skal som nævnt hænge sammen – også økonomisk. Det er ikke nogen lille udfordring, men jeg er sikker på, at vi kan løfte den, ikke mindst takket være den herskende ildhu. Faktisk er jeg overbevist om, at det ville være et historisk svigt, hvis vi ikke udnyttede de aktuelle muligheder for at styrke samtlige vore indvånere.

Danske Slagtermestre | Poppelvej 83 - 5230 Odense M | CVR: 40315918 | Tlf.: 66 12 87 30 | Fax - | dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY